Арест при акция за наркотици в квартал „Добруджа“ (снимки и видео)

Сподели с приятели!

Над 16 500 дози от наркотичното вещество не са стигнали до пазара благодарение на бързата реакция на полицейските служители.

Престъплението било разкрито след  получен сигнал от клиент на бензиностанция на АМ“Хемус“ близо до град Шумен малко преди обяд вчера. По телефона било съобщено, че на търговския обект за зареждане на гориво  е спрял водач на Опел„ Астра“ със софийска регистрация. Мъжът забелязал, че  на предния прозорец на автомобила има лепенка, която имитирала полицейски знак. Решил, че може да е измамник, тъй като водачът бил видимо неспокоен и се оглеждал  постоянно. Създадена е организация за проверка на лекия автомобил и водача. Установен е в Шумен, полицейски екип го последвал в града.

На паркинг пред жилищен блок в района на автогарата бил спрян. Зад волана бил от Д.Е./26г./. По време на извършената проверка в автомобила е намерена голяма торба, в която имало два прозрачни плика с глави суха листна тревна маса с общо тегло около 5, 5 кг. При извършения полеви наркотест реагирала на марихуана.

При последвало претърсване в жилище, обитавано от 26-годишния в шуменското село Царев брод е намерена и иззета още 5 грама суха листна тревна маса, по негови думи- марихуана, електронна везна, шест хапчета с лого, които предстои да бъдат лабораторно изследвани и сумата от 2 000 лева. Задържан е за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. Образувано е досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 354 А ал. 1 от НК. Действията по разследването продължават под надзор на прокурор от Окръжна прокуратура- Шумен.


Следете ни за повече подробности!

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template