Алкомет на световно изложение в Дюселдорф

Алкомет на световно изложение в Дюселдорф

Сподели с приятели!

Алкомет участва в най-голямото световно изложение, посветено на алуминиевата индустрия. То се проведе от 9 до 11 октомври в Дюселдорф. Над 1000 изложители от цял свят представиха бранша – от производители на машини и оборудване до производители на полуфабрикати, готови продукти и рециклиране.
Алкомет презентира своите валцови и пресови продукти на щанд, разположен на 110 кв.м. Екипът на фирмата успешно проведе срещи с настоящи и бъдещи партньори и обсъдиха възможностите за сътрудничество.
„Доволни сме от участието ни в Aluminium 2018, тъй като се потвърдиха очакванията ни за голям интерес към произвежданите в Алкомет продукти“, коментира Нели Тончева – директор „Продажби“ в компанията. „Проведените многобройни срещи с бизнес партньорите ни даде увереност, че инвестициите в разширяване на производствените мощности ще намерят пазарна реализация“, добави тя.
Изпълнителният директор на Алкомет Хюсеин Йорюджю заедно със старши вицепрезидента на SMS group GmbH Михаел Шефър – партньор по проекта „Инвестиционна програма 2016-2019“ представиха развитието ѝ. Очаква се през ноември тази година да приключи първа фаза от програмата, като се пусне в експлоатация нова преса, която ще позволи на дружеството да разшири продуктовото си портфолио като отговаря на последните тенденции в областта на автомобилостроенето и архитектурата.
Благодарение на пресата HybrEx компанията ще има възможност да произвежда профили с максимални размери до 310 мм и дебелина на стената до 0.8 мм. С помощта на тази преса от последно поколение производствения капацитет на пресовото производство ще се увеличи до 35 000 тона за година.

Текст и снимка: Алкомет АД

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *