Ангелите на Ангел: Близо 7 000 лева не стигат за лечението на малкия герой

Ангелите на Ангел: Близо 7 000 лева не стигат за лечението на малкия герой

23.01.2020 0
Сподели с приятели!
  • 22
    Shares

Близо 7 000 лева делят малкия Ангел от животоспасяващата операция, за която родителите му пуснаха апел в платформата Хелп Карма.

Той и братчето му са истински герои. Те се раждат едва в 31 гестационна седмица, с тегло 1400 и 1300 грама.

Две седмици след раждането си Ангел бива диагностициран с вътрешна хидроцефалия.

“Знаехме, че трябва да достигне тегло от 2 килограма, за да може да му бъде поставена клапа. Във времето на чакане се установи и междукамерен дефект на сърцето, но поне той не налагаше оперативна намеса. Една седмица преди да бъде извършена мозъчната операция офталмозите откриха и ретинопатия, която налагаше лазерна операция на двете очи. Така Ангел премина през първата си операция. Мина периода на възстановяване и пристъпихме към втората операция на главичката и поставяне на клапата”, споделят родителите му.

“Първият месец чакахме нетърпеливо, за да мине първото образно изследване. На него се установи, че има проблем и ще трябва да бъде направена нова операция. Втората операция бе неуспешна, направихме трета, но и тя не постигна успех. Четвъртият опит бе нашия и успяхме – клапата заработи”, обясняват още те.

За да може Ангел да пребори диагнозата са нужни ежедневни рехабилитации.

Родителите се обръщат към специализирания център Ribem в Истанбул, но нужните средства са непосилни за тях. Първият курс рехабилитация трябва да бъде през месец април.

“Моля ви от цялото си сърце да дадем шанс на този прекрасен и борбен Ангел да има пълноценен живот, за да може да играе с братчето си и да постигне мечтите си!”, апелират близките на малкия герой.

Дарение можете да направите по сметката на Ангел в платформата Хелп Карма.

shumenotblizo.com