Арестуваха пияни и дрогирани шофьори по празниците

Сподели с приятели!

Около 19:10 часа на 26 декември за проверка в село Цани Гинчево бил спрян водач на Шкода „Октавия“ с немски регистрационни номера. Автомобилът бил управляван от 28-годишен местен жител. Бил във видимо нетрезво състояние. Не представил свидетелство за управление на моторно превозно средство, а след справка било изяснено, че е неправоспособен.  Изпробван бил с дрегер, който отчел 2,70 промила в издишания въздух. Водачът е дал кръвна проба за анализ. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Каолиново. За извършено престъпление по чл. 343 Б ал. 1 от НК е образувано бързо производство.

На 25 декември около 04:10 на кръстовище, образувано от бул. “Симеон Велики“ и ул. „Климент Охридски“ в Шумен за проверка бил спрян водач на лек автомобил БМВ 320 с варненска регистрация. Зад волана бил 21-годишен мъж от Шумен. Тестван бил за алкохол, дрегерът отчел 1,33 промила в издишания въздух. Дал е кръвна проба за анализ, задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в града. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Около 23:20 часа на 25 декември на ул.“Ген. Скобелев“ в Шумен била извършена проверка на водач на лек автомобил Мерцедес Е 270 с шуменска регистрация. Зад волана бил 40-годишен местен жител. Лъхал на алкохол, бил тестван с техническо средство. Отчетени били 1,58 промила алкохол в издишания въздух. Водачът дал кръвна проба за химичен анализ. За извършено престъпление по чл. 343 „Б“ от НК е образувано бързо производство.

Двама са задържани за държане на наркотични вещества. На 24 декември около 04:10 часа на ул.“Строител“ в Шумен била извършена полицейска проверка на 23-годишен жител на гр. Обзор. В него е намерено найлоново пликче с около два грама суха тревна маса, която по негови данни била „чай за пушене“.  Последвало претърсване в жилище на ул. “Никола Вапцаров“, обитавано от 23-годишения мъж. Там той предал на полицейските служители две бели бучки, всяка от която по около 1 см, поставени в пликче. Иззети са и ще бъдат изследвани лабораторно. Задържан бил за срок до 24 часа в полицейското управление в Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 „А“ от НК е образувано досъдебно производство.

Около 01:15 часа на 26 декември на кръстовище, образувано от улиците „Харалан Ангелов“ и “Неофит Бозвели“ в Шумен била извършена полицейска проверка на 29-годишен местен жител. В него били намерени две пликчета с около 3 грама суха тревна маса, която по данни на мъжа е марихуана. Задържан бил за срок до 24 часа в РУ- Шумен. За извършено престъпление по чл. 354 „А“ от НК е образувано досъдебно производство.

shumeotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template