А ти изследва ли се?

А ти изследва ли се?

Всеки от нас си мисли, че е застрахован от всякакви видове болести и неприятни ситуации, но това не е точно така… Това доказва и ръстът на заболели от СПИН в страната. По данни на Регионалната здравна инспекция в Шумен, до 9 май тази година в страната има 2 810 заразени души. Знаем ли как да се предпазим от коварната болест? Знаем ли какви са последствията от секса с непознат? Това са част от въпросите, които нямаме навик да си задаваме. За да сме информирани на време и да имаме възможността да сме здрави РЗИ-Шумен отново се включва в Националната АНТИСПИН кампания.
Всеки желаещ може да изследва напълно анонимно и безплатно в кабинета на лабораторията на здравната инспекция в периода 3-14 септември. Целта на АНТИСПИН кампанията е да се насочи общественото внимание към всички граждани и да се обърне внимание на важните въпроси и проблеми,които са свързани с тази тема.
Шуменската инспекция организира тази инициатива за трети пореден път през. Данните обаче сочат, че от жителите на града се изследва една много малка част.  През февруари са се изследвали безплатно 30 души, от които 16 мъже и 14 жени. През месец май са били само 11 – 7 мъже и 4 жени. Добрата новина е, че по време и на двете кампании няма констатирани положителни проби. Така че, не е късно да проверим своя ХИВ статус… и нека не забравяме, че е важно да правим безопасен секс, за да запазим себе си и партньора си!

shumenotblizo.blogspot.com