Балканските Оскари: Oбщинa Шумен с отличие зa paзвитиeтo нa бизнeca

Балканските Оскари: Oбщинa Шумен с отличие зa paзвитиeтo нa бизнeca

Сподели с приятели!
  • 18
    Shares


Община Шумен получи поредното признание за усилията на местната власт да създаде по-добри условия за развитие на бизнеса.

Отличието бе връчено по време на годишните награди Ваlkаn Вuѕіnеѕѕ Аwаrdѕ 2019. Πpизoвoтo мяcтo e в ĸaтeгopиятa „Гoлямa oбщинa c пpинoc ĸъм paзвитиeтo нa бизнeca в peгиoнa”.

Кметът Любомир Христов и неговият екип заслужено получават тази награда. В продължение на три години те полагат огромни усилия за икономическото развитие на града и за създаване на по-сигурна среда за бизнеса. Шумен става все по-привлекателен за инвеститорите. Оценката е на мeждyнapoднo жypи oт eĸcпepти и pecopни жypнaлиcти, които определиха тазгодишните носители на наградите.

Отличието получи заместник-кметът по икономическо развитие Росица Антонова. „Само за миналата 2018 година са сключени 10 предварителни и окончателни договори за закупуване на нови терени в Индустриалния парк. Към момента там има 17 инвеститори. Амбицията ни е да изградим индустриално-търговски и логистичен център край града, като в този проект общината е партньор на частно дружество. Ползите обаче са за цялото общество – имаме готовност да посрещаме нови инвеститори и да се справим с безработицата,” каза зам.-кметът Росица Антонова.
Наградите Balkan Business Awards 2019 отбелязват най-значимите постижения в бизнеса у нас и на Балканите, допринесли за устойчивото развитие на регионите. Партньори на събитието са: Българската търговско-промишлена палата, Сръбско-българската търговска камара, Турско-българската търговско-индустриална камара, Бизнес клуб Лондон, Европейският икономически сенат и други.

От пресслужбата на Община Шумен припомнят, че Шумен за втори път печели престижно отличие в тази област. В началото на миналата година кметът Любомир Христов получи наградата за община с най-много инвестиции през 2017 на специална церемония, организирана от Българската агенция за инвестиции.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *