Забраниха обявите за продажба на домашно вино в интернет

Забраниха обявите за продажба на домашно вино в интернет

Сподели с приятели!

От 1 януари влезе в сила забраната за продажба на вино с обяви и съобщения включително и в интернет. Тя е записана в Закона за акцизите и данъчните складове. Забраната се отнася до продажбата на произведени в домашни условия и за лични нужди напитки.

Изменението бе гласувано в началото на ноември в Народното събрание.

Какво забраняват разпоредбите:

Публикуването на обяви и съобщения, включително в електронен вид, чрез които се предлагат за продажба акцизни стоки, както и отпадъците от тютюн остават в историята. Освен това, собствениците на електронни издания, в които са се появили такива обяви, да ги премахнат до 3 дни от публикуването им и да контролират публикуването на подобни обяви включително чрез забрана на достъпа от съответните IP адреси.

Когато информацията не е свалена в тридневен срок от нейното публикуване, директорът на Агенция “Митници” или оправомощено от него лице издава решение за временно спиране (блокиране) на достъпа до съответните интернет страници. Срокът за спиране на достъпа до интернет страниците е от седем дни до един месец.

Ако все пак се изкушите да припечелвате с обяви за домашен „елексир”, то си пригответе от 500 до 1000 лева, за да платите глобата си.

shumenotblizo.com