БСП – Шумен: Община Шумен ли ще бъде проводник на партийна агитация?

БСП – Шумен: Община Шумен ли ще бъде проводник на партийна агитация?

Сподели с приятели!

Преди броени дни в Шумен се проведе Граждански диалог на тема образование. Той е част от серията граждански диалози под надслов „Европа в нашия дом“. В него взеха участие кметът на Шумен и областен координатор на ГЕРБ Любомир Христов, народният представител от ГЕРБ и член на образователната комисия Таня Петрова и зам.-министърът на образованието Деница Сачева и
зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов. По повод събитието, от партията на БСП в Шумен излязоха със следното становище:

Под този предтекст РУО /РЕГИОНАЛНО УПРАВЛЕНИЕ ОБРАЗОВАНИЕ/ Шумен събра на 09.04.2019 директори, учители и служители от системата на образованието за среща със зам. -министър и член на комисията по образование в НАРОДНО СЪБРАНИЕ и не за друго, а за да ги срещне със заместник-председателя на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов, известен още като „ЦВЕТАНОВ +“. Питаме се, по този начин ли възнамерява въпросната политическа партия да провежда предизборните си срещи? Като събира служители, работещи в различни държавни структури, за да ги среща „уж“ с ресорен зам.- министър, а на сцената се появява имотния бос – един от лидерите на управляващата партия- ГЕРБ. Партия в държавата или държава в партията? По този начин ли ще се води предстоящата Евро кампания. Под натиск държавни служители да присъстват на партийни мероприятия! Това ли е новата стратегия на екс депутата Цветан Цветанов, или просто по този начин се подготвя поредната изборна манипулация на гражданите, питаме се, неоткривайки отговори?
След тридневни срещи и разходки в област Шумен, може би, за да търси ново крупно жилище, или изгодна земя, или да въвежда в заблуда работещите в сферата на образованието, „екса“,бе кулминация в организираната среща –диалог. По този начин, зала в град Шумен, се пукаше по шевовете от държавни служители….и не, за да водят диалог на тема „Образование“, а за да аплодират Цветан Цветанов!
РУО – Шумен, държавните институции, Община Шумен…те ли ще бъдат проводник на партийна агитация? Българската социалистическа партия, всеки един член и симпатизант по отделно се противопоставяме категорично на прокарваната линия – използвай властта, за да манипулираш!
Ние питаме! Очакваме отговори! Има ли такива?
Уважаеми, когато не можете да си съберете актива от членове, не използвайте служители – “държавни” за провеждане на партийни мероприятия! Те са хора, експерти, не пионки, които можете да манипулирате. Отново ние питаме, без да крием лицата си-представители на Българската социалистическа партия, по този начин ли смятате на провеждате кампании? Като организирате експертни срещи, а всъщност прокарвате линията…ГЕРБ? Съветваме Ви, не провеждайте форуми, не заблуждавайте хората! Управляващата партия не представлява Държавата!

Текстът е публикуван без авторска и коректорска намеса.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *