Бурни дебати и спорове заради проблемите с водата

Бурни дебати и спорове заради проблемите с водата

Сподели с приятели!

Проблемите с водата в Шумен предизвикаха бурни дебати по време на редовната сесия на Общински съвет, който заседава днес. По казуса бяха внесени няколко докладни записки, свързани с несъгласието водата да бъде увеличена с 0.10 стотинки през идната годината.

„Трябва да загърбим политическите си пристрастия и заедно да решим проблема”, посочи кметът Любомир Христов по проблемния казус.

Против увеличението се обявиха и граждани, които упражниха правото си да вземат участие в сесията.

 

„Възраженията срещу увеличението на цената на водата са популизъм, тъй като всички знаете, че след като е приет планът на ВиК, то водата ще се увеличава всяка година”, посочи шуменката Иванета Бонева.

След изказването бе престъпено към гласуването на предложението на групата „За Шумен”,с което общинските съветници в Шумен трябва да упълномощят и представителя на Общината как да гласува по точките, включени в дневния ред на Общото събрание на ВиК на 10 януари, когато ще се обсъжда конкурсната процедура за избор на управител на дружеството.
Предложението не успя да събере нужните 26 гласа и бе поискано прегласуване на точката. Групата на БСП изказа становище, че ако точката не бъде прегласувана, то ще бъде поискана оставката на председателя на ОбС. След множество възражения от страна и на други общински съветнци, бе обявено прегласуване, което успя да събере нужните гласове.

Очаквайте подробности!

shumenotblizo.com

 

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *