Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа

Български ученик е най-добрият млад автомеханик в Европа

Сподели с приятели!

Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“, гр. Силистра спечели първото място в международното състезание Young Car Mechanic, организирано от Inter Cars S.A. във Варшава, Полша.

В двудневна надпревара той победи конкуренцията на 21 участника от 7 държави. Финалът на състезанието Young Car Mechanic събра в полската столица на 25-ти и 26-ти май най-добрите млади механици от Полша, България, Литва, Латвия, Естония, Унгария и Украйна.

Те премериха сили в диагностиката и ремонта на автомобили. Страната ни бе представена от тримата победители в националния кръг на състезанието „Най-добър млад автомонтьор и водач на МПС“ – Николай Петаларев от ПГМТ „Цветан Лазаров“ – гр. Пловдив, Ерен Осман от ПГМТ „Владимир Комаров“ – гр. Силистра и Кристиaн Александров от ПГТЕ „Хенри Форд“ – гр. София. Ерен Осман, с учител Георги Стоянов, грабна победата с най-голям брой точки в оспорваната надпревара

Общият брой точки на българските участници наредиха страната ни на трето място в неофициалното класиране по нации. „Това е огромен успех за България и за гимназията в Силистра, която създава кадри на високо професионално ниво. Радвам се, че Интер Карс допринесе за най-добрата селекция и пълноценна подготовка на момчетата за международния финал.

Успехът на Ерен показва, че България има равностойно професионално обучение и подготвя професионалисти, готови да се реализират успешно в най-добрите сервизи и автомобилни компании“, каза Михаил Недков, ръководител на отдел Обучения в Интер Карс България. За втора поредна година Интер Карс България осигурява възможността тримата победители в националния кръг да участват в международния конкурс Young Car Mechanic.

Общият награден фонд за победителите е 25 000 евро. Всички участници в международния етап от състезанието ще посетят фабриката на Elring – един от най-големите производители на автомобилни компоненти за двигател, а също музея и фабриката на Мерцедес в Щутгарт, Германия.

текст:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *