Ваканции… изпити…матури

Сподели с приятели!

Въпреки, че все още не е започнала новата учебна година, от Министерството на образованието и науката обявиха кога децата няма да учат. Разбира се, повечето ученици чакат с нетърпение ваканциите, както работещите чакат своята отпуска.  Така че за успокоение на учащите първата почивка ще е през есента – от 1-ви до 4-то ноември включително.
Вярно, само 4 дни, но пък за сметка на това Коледната има ваканция ще е цели 12 дни – от 22 декември до 2 януари 2019 година включително. Това е една от най-хубавите ваканции, защото празнуваме едни от най-светлите празници – Бъдни вечер, Коледа и си „избухваме“ мощно на Нова Година. За жалост децата трябва да се „стегнат“, защото на 4 февруари приключва първият учебен срок, както винаги те отново ще имат така наречената „междусрочна ваканция“, но тази година тя ще е само един ден – 5 февруари. И така… следващата ваканция, която идва е пролетната. Естествено и тази година дванадесетокласниците са леко „прецакани“, но пък те трябва да се готвят за великите матури. Те ще почиват от 5-ти до 7-ми април включително, докато децата от 1-ви до 11-ти клас ще се забавляват от 30-ти март до 7-ми април включително. Националните външни оценявания за 4-ти клас ще започнат с изпит по български език и литература на 9-ти май 2019 година. На следващия ден малчуганите ще покажат знания по математика.  Четвъртокласниците ще бъдат  оценявани по „Човекът и обществото“ на 14-ти май и по „Човекът и природата“ 16-ти май 2019 година.
С настъпването на май месец, абитуриентите вече са готови за своя бал, купили рокли и костюми, намерили са лъскави автомобили за бала, но преди този така важен момент от живота на един човек, те трябва да покажат своите знания на матурите. Първата от тях ще е 21-ви май, тя е задължителната по български език и литература, а втората ще е на 23-ти май. Тя е свободно избираема, което означава, че учениците имат право да се явят по предмет, който те са си избрали и смятат, че са най-добри.
След трепетите около балавете идва ред и на седмокласниците да бъдат изпитани… Национално външно оценяване по български език и литература ще бъде на 17-ти юни, а по математика – на 19 юни 2019 година.
След всички контролни, тестове, оценявания и други неприятни моменти от учебната година, настъпва лятната ваканция!

shumenotblizo.blogspot.com

Може да харесате още...

Education Template