Възпитаници на СУ “Йоан Екзарх Български” първи на Ученическите игри

Възпитаници на СУ “Йоан Екзарх Български” първи на Ученическите игри

Сподели с приятели!

Ученическите отбори  по волейбол, баскетбол и тенис на маса на СУ “Йоан Екзарх Български” – Шумен  регистрираха отлична игра и заеха призови места на финалите на Ученически игри 2018 – 2019. Училището е единственото в спортната история на града, което има три финала на Ученически игри. За да достигнат този етап, те завоюваха първи места във всички етапи – общински, областен и зонален.

Първи приключиха спортния сезон девойките от волейболния отбор /XI –XII /клас/, който зае достойното пето място сред общо десетте отбора – от Варна, Видин, Нова Загора, Павликени, Банкя, Попово, Разлог, Пазарджик, Казанлък и Шумен.

От 5 до 9 юни се проведоха финалните мачове по баскетбол и тенис на маса. Баскетболният отбор  при момчетата /V – VII/ клас от три изиграни мача в гр. Перник преди двубоите за финалната четворка регистрира три победи, което е изключително добър резултат. Трето място и бронзови медали завоюваха момчетата в една изключително трудна и оспорвана битка срещу отбора на гр. Русе.

Повече от достойно се представи и отборът по тенис на маса при момчетата /V – VII клас/, който се класира на четвърто място в Момчилград, където се проведе финалният етап на първенството.

По повод полученото от директора на Център за подкрепа на личностното развитие – Ученическа спортна школа „Хан Крум“, Валентин Савчев, благодарствено писмо заради проявената съпричастност при провеждането на Ученически игри през учебната 2018-2019 година, директорът на хуманитарното училище Валентина Тодорова, коментира: „Изключително съм щастлива от извоюваните спортни победи на нашите ученици. Спортът е фактор, който ни изгражда като борбени и дисциплинирани личности, формира качества като себеуважение и уважение към другите, концентрация, толерантност и отговорност. Насърчаването на спортните изяви на нашите ученици е част от стратегията да се продължат спортните традиции на училището, за да бъде желана територия за учениците, място, където да постигат както образователни, така и спортни успехи, които изграждат умения да се справят адекватно с предизвикателствата на живота и пораждат стремеж към завоюване на победи.”.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *