Георги и Виктория са най-харесваните имена за 2018 година в Шуменско

Георги и Виктория са най-харесваните имена за 2018 година в Шуменско

Сподели с приятели!

През 2018 г. новородените деца на територията на област Шумен са наречени с 560 различни лични имена (591 през 2017 година). През изминалата година се запазва тенденцията за по-голямо разнообразие на имената при момичетата (294 имена), отколкото при момчетата (266 имена), макар че разнообразието е по-малко от предходната година. С две лични имена са записани шест новородени.

Най-предпочитаното мъжко име отново е Георги – с него са кръстени 15 новородени момчета. На второ и трето място се нареждат имената Димитър (с него са кръстени 13 новородени момчета) и Александър и Емир (по 12 момчета). В първата десетка на мъжките имена са и Никола, Мартин, Мерт, Теодор, Умут, Денис, Даниел и Николай.

Най-често срещаното име при новородените момичета е Виктория – с това име са кръстени 9 момичета. На второ място е Дамла – 8 новородени, следвана от Александра и Никол (по 7 момичета). Сред първите десет най-често срещани имена попадат и Симона, Едже, Габриела, Мира, Азра и Мелек.

През 2018 г. най-голям брой бебета в област Шумен са кръстени с първата буква от българската азбука – 133 деца.

В рамките на страната, за поредна година, сред новородените момчета най-разпространено е името Георги, следвано от Александър и Мартин. При момичетата най-предпочитано е името Виктория, следвано от Мария и Никол.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *