Георги Мамалев ще представи книгата си „Усмихни се, човече!”

Георги Мамалев ще представи книгата си „Усмихни се, човече!”

Сподели с приятели!

На 27 юни, от 17:30 ч. в Регионална библиотека „Стилиян Чилингиров” гостува Георги Мамалев с представяне на автобиографичната си книга „Усмихни се, човече!”, написана в съавторство с Весел Цанков в популярната поредица на издателство „Книгомания” „Любимци на публиката”.

Книгата за актьора, който от години покорява публиката с комедийния си талант, представя многобройните му забавни истории зад кадър с участието на не по-малко популярни и обичани артисти като Георги Калоянчев, Георги Парцалев, Тодор Колев, Константин Коцев, Велко Кънев, Павел Поппандов и много други. В „Усмихни се, човече!” Мамалев споделя и весели случки от детството си, от училището, от казармата, дори от семейната кухня –  как преди да се наложи като актьор е бил метеоролог и главен градинар, кой бивш министър му е правил гипсов бюст, как е партнирал на мечка, лъв и две магарета, защо свързва раздялата със социализма със стриптийз и много др.

За книгата си в предговора към нея Мамалев казва: „…Аз нямам литературни претенции; тази книга не е нито роман за моя живот и творчество, нито хронология на срещите ми с велики хора. Просто искам да ви разкажа истории, случили се зад кадър, извън сцената – на местата, където публиката не може да надникне. Те не са заснети, не са и изиграни – истински са. За мен няма по-голяма радост от това непознат да ме погледне и да се усмихне. Ами че това е истинска благодат! Затова искам да ви разкажа тези истории. И ако в процеса на четенето на вашето лице се появи усмивка, знайте – онова, което съм искал най-много, се е случило.”

След завършването на ВИТИЗ Георги Мамалев участва и в музикално-сатиричното шоу на Тодор Колев „Иръпшъните”. През 1983-та заедно с Павел Поппандов, Велко Кънев и Катерина Евро създава популярния естраден проект НЛО, а в периода 1996–2004 г. – пародийното телевизионно предаване „Клуб НЛО”, в което участват и други актьори като Антон Радичев, Мария Сапунджиева, Петър Попйорданов и др. От 2005 г. актьорът за кратко води хумористичното телевизионно предаване „Свободно с Мамалев”.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *