Гордост! Литературна награда “Иван Вазов” за шуменката Изабел

Гордост! Литературна награда “Иван Вазов” за шуменката Изабел

Сподели с приятели!

С много емоции, усмивки и разбира се безкрайно щастливеене премина награждаването на шуменската влогърка Изабел, която бе удостоена с Вазовата награда за литература.

Отличието бе връчено на младата писателка за дебютната й книга “Щастливей”, която дни след излизането си на пазара се превърна в абсолютен бестселър.

“Днес беше щастлив… и много емоционален ден. Срещнах прекрасни хора и чух много красиви думи, които успяха да ме разплачат по време на церемонията по връчването на Детска литературна награда “Иван Вазов”. Та… по този повод. Благодаря! На кмета на община Сопот, на директорката на къща-музей “Иван Вазов”, на прекрасните деца, които номинираха книгата ми… на всички! Благодаря! Благодаря! Благодаря! Много хора намираха за странно и безсмислено, че пиша книга едва на 18-години. Имах възможността да се разколебая и да повярвам в това, че може би наистина съм твърде малка и не мога да направя това, което усещам толкова силно и правилно. За щастие вярата ми е твърде силна и продължих въпреки всичко, но дори след като книгата ми пожъна успех, все още се намираха хора, твърдящи, че съм твърде малка. Хора, които “ми поставяха“ ограничението – НЕ МОГА. Книгите нямат това ограничение. В книгите всичко е възможно. А аз вярвам, че и извън тях всичко е възможно. И с това искам да кажа, че без значение на колко сте години – млади или стари, можете да постигнете всичко. Всичко, за което мечтаете. Още веднъж, благодаря… “, посочи Изабел в своя официален фейсбук профил.

Екипът на Шумен Отблизо пожелава на усмихната шуменка множество бъдещи успехи и да не спира да вдъхновява децата да четат и да вярват в себе си и мечтите си.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *