Служители на горското почистиха 20 тона отпадъци само за ден

Служители на горското почистиха 20 тона отпадъци само за ден

Сподели с приятели!
  • 52
    Shares

20 тона строителни отпадъци са натоварили и изхвърлили само за ден служителите на ДГС-Преслав, които от миналата седмица почистват отдел 163 от държавните горски територии. Участъкът е в близост до Велики Преслав и за съжаление много хора от града и съседните населени места изхвърлят всякакви боклуци в гората, макар че общината дава възможност за депониране на строителните отпадъци на сметището и то на символична цена.

От началото на кампанията по почистване на отдел 163 са събрани и 240 чувала с полиетиленови торбички, чаши бутилки и други дребни отпадъци, както и две ремаркета със стари автомобилни гуми.

Днес събирането и извозването на отпадъците продължава. На терен вече работят служители на ДГС-Преслав. Почистването на гората ще продължи и през следващите дни.

СИДП е единственото изцяло сертифицирано предприятие и всяко едно от териториалните поделения следи за опазване на горите, особено тези с висока консервационнастойност, спазване на екологичните норми и опазване на биоразнообразието в района. Почистването на горските територии  е част от  изискванията заложени новия Национален FSC стандарт за сертифициране управлението на горите в България FSC-STD-BGR-01-2016 V-1, по който от миналата работят всички стопанства в обхвата на предприятието.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *