Детски жест трогна социалните мрежи

Детски жест трогна социалните мрежи

На какво е готово едно дете да зарадва майка си? Вижте как едно 10 годишно момче, заедно със своя съученичка са накарали една майка да се почувства специална. Със сигурност това ще е един от най-запомнящите се рожденни дни! За страхотната изненада, сподели майката в социалните мрежи. Вижте какво написа.

Здравейте!Искам да споделя нещо с вас! Вчера имах рожден ден и моето момченце, на 10 г.,реши да ми подари орхидея като подарък!Баща му не е в България в момента да му даде парички и той,милият,си събирал от джобните,които са 1 – 2 лв. на ден и то не всеки ден му ги давам.Та така събрал 19 лв.,обадил се на една моя позната от квартала да я помоли да му я купи,а той да ѝ даде паричките! Изненадата беше прекрасна за мен,но искам нещо друго да споделя!
В училище синът ми си броял паричките на чина и момиченцето до него го попитала за какво събира тези пари.Той и споделил,че имам рожден ден и че обожавам орхидеи, че имам над 15 и ги събирам.Затова иска да ми подари мини или както тоя я нарича бебе орхидея,защото такава съм нямала и много ще се зарадвам!Казал ѝ,че се притеснява от това дали ще му стигнат паричките и тогава Ема изважда от портмонето си 5 лв.и му ги дава.Казала му – ето ти тези пари и ги прибави към твоите 19 лв.Вече имаш 24,дано стигнат.Той я попитал защо има в себе си 5 лв.,а тя му казала,че това са ѝ паричките за 3 дена. Той я попитал: „Какво ще ядеш тези 3 дена, докато си на училище?“ Тя му отговорила: „По важно е майка ти да е щастлива и да получи подарък,отколкото аз да ям!“
Толкова съм трогната от жеста на това дете,че исках да го споделя с вас.За радост на сина ми орхидейката струваше 17 лв.На другия ден ѝ върна паричките и ѝ благодари за жеста!Тази постъпка от това дете,което дори не ме познава,ще помня цял живот!”

Снимка и текст: С.И. – фейсбук

shumenotblizo.com