Детски филмчета за горите

Детски филмчета за горите

Четири детски филмчета създадоха експерти от Североизточното държавно предприятие. В рамките на половин час специалисти в различни области запознават децата с важни теми свързани със залесяването, сечите, опазването на горите от пожари и браконери и ловностопанската дейност.

Филмчетата са заснети с помощта на оператори и журналисти от различни медии и ще станат част от занятията по Горска педагогика, които от две години екип от СИДП и ШУ „Епископ Константин Преславски“ води в училищата и детските градини в област Шумен.

След известно прекъсване, заради грипната епидемия, уроците по Горска педагогика ще бъдат възстановени през този месец. Първото занятие ще бъде в една от детските школи в града, като малчугани на възраст от 7 до 10 години  ще видят четирите филмчета и ще дадат своята оценка за тях.

Преподаватели и родители, които искат техните деца да научат повече за гората и нейните обитатели, могат да заявят провеждането на урок по Горска педагогика във всяко едно училище в област Шумен на телефон 0878/596-860. Занятията са безплатни, а материалите за тях се закупуват от СИДП.