Деца вързаха мартенички за здраве на кметския екип и служителите в общината

Деца вързаха мартенички за здраве на кметския екип и служителите в общината

Сподели с приятели!

С пожелание за здраве деца от танцовия ансамбъл „Веселяче“ към Центъра за подкрепа на личностното развитие – ОДК в Шумен поздравиха кмета Любомир Христови служителите в общинската администрация за Баба Марта днес. Облечени в народни носии момчета и момичета от ансамбъла им завързваха гривни от преплетени бели и червени конци и така символично пренесоха духа на празника в общината.

По традиция децата закичиха кмета и неговия екип със свои саморъчно направени мартеници и пожелаха здраве и успехи. Любомир Христов благодари на малчуганите за прекрасните мартенички и им пожела да са здравии винаги усмихнати.

Всяка година по това време децата от Общинския детски комплекс изработват мартеници в ателиетата на школата. Техни творби ще бъдат показани в изложбата от регионалния конкурс „Пижо и Пенда“, която ще бъде подредена във фоайето на първия етаж в Регионалната библиотека „Стилиян Чилингиров“. Награждаването на отличените участници в конкурса е днес, 1 март, от 11.00 часа отново в библиотеката.

shumenotblizo.com
Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *