Деца намериха и върнаха 100 лева

Сподели с приятели!

Полицейски служители от РУ-  Нови пазар оказали съдействие при връщане на загубена парична сума. На 5 декември около 20:30 часа жената посетила хранителен магазин на ул.“Цар Осовбодител“  в Нови пазар .

След като се прибрала в жилището си установила липса на две банкноти по 50 лева, които не били в портмоне. Жената се върнала в магазина и споделила с охранителя, съобщила за това и в районното управление. 

 Ден след това  с нея се свързал полицейски служител и я извикал за справка. В полицейското управление била разпитана подробно за  обстоятелствата и изгубената парична сума. 

 Оказало се, че изгубените пари били намерени от  две момичета на 16 години – Марлин Ясимова и Виктория Райчева, ученички в СУ “ Васил Левски“ в града. 

Те намерили паричната сума и веднага съобщили на охранителя в търговския обект.  Той се свързал с полицията . Благодарна за благородната постъпка жената изпратила благодарствено писмо до училището,в което учат и до кмета на общината. 

 „Постъпката на Мерлин и Виктория ми връща надеждата, че подрастващото поколение е достоен заместник на нашите родители . Моля да бъдат поощрени и посочени за пример за подражание сред останалите ученици в училището“, пише в благодарственото писмо Младенка   Стефанова.

Shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template