Деца се обгарят заради опасно предизвикателство в интернет

Деца се обгарят заради опасно предизвикателство в интернет

Поредна опасна “игра” изправи на нокти родители по цял свят. В края на миналата година 5-годишно дете от Русия обезобрази тялото си, за да “стане фея”. Оказва се, че момиченцето е изпълнявало инструкции онлайн, опитвайки да изпълни т.н. “огнено предизвикателство”, съобщава rebelcircus.com. По данни на разследващите, се оказва, че “играта” идва от Русия. А ето какво гласят и смъртоносните правила:

“В полунощ, когато всички спят, станете от леглото си и три пъти обиколете стаята”, гласят правилата. След това децата трябва да напишат думите “Елфско царство, сладки малки феи, дай ми силата, моля ви.” След като направят това, предизвикателството ги кара тихо, без да будят родителите си да отидат в кухнята, защото иначе “магията ще изчезне”, да включат газовите котлони, но без да ги палят, гласят зловещите инструкции.
Предизвикателството може да доведе до необратими последици, както за децата, така и за цялото семейство.
Според Дейли Мейл, причината играта да е толкова популярна е, че провокаторите използват картинки от любимите за децата Уинкс Клуб.
Подобно на играта Син кит, “oгненото предизвикателство” настъпателно навлиза сред децата, което е изключително тревожно. Апелираме към родителите да бъдат внимателни и да следят достъпа на децата си до интернет!

shumenotblizo.blogspot.com