Деца събраха над 600 лева за Дома за стари хора в Шумен

Деца събраха над 600 лева за Дома за стари хора в Шумен

Сподели с приятели!

666 лв. и 85 ст. събраха децата от благотворителния коледен базар. Идея за базара е на Шуменския детски парламент към Център за подкрепа за личностно развитие – Обединен детски комплекс Шумен. През изминалата седмица бе организиран благотворителен базар по повод Деня на дарителя – 6 декември.

За първа година тази инициатива има по-голяма мащабност. Благотворителният базар се проведе пред сградата на ДКТ „Васил Друмев“ и продължи цяла седмица. В изготвянето на материалите освен децата от клубните форми към центъра се включиха и ДГ „Изворче“, ДГ „Брезичка“, ДГ „Чучулига“, ДГ „Дружба“, ДГ „Космонавт“, ДГ „Братя Грим“, НУ „Илия Рашков Блъсков“ и възрастните хора от дом за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“. Ръчно изработените над 100 – картички, сувенири,пъзели-късмети, коледни играчки, ключодържатели се продаваха без цена.

 

“Решихме да бъдат без цени, защото искахме всеки човек да си купи нещо, което му е харесало и да пусне в касичката, колко може. Така много хора се включиха и подкрепиха нашата главна цел – Дарителството е акт на ангажираност към обществото. Тази година каузата на децата беше насочена към възрастните хора. Те решиха събраните средства да бъдат дарени в полза на Дом за стари хора „Д-р Стефан Смядовски“, съобщиха организаторите.

С този жест децата ще подарят искрица топлина и радост, но да не забравяме и най-важното да бъдат добри и да се научат да бъдат благодетели.

“При разговор с Милена Събева, директор на дома за стари хора, ползвателите казаха, че имат нужда от електрически кани за топлене на вода. Ще им бъдат закупени желаните кани, ще им бъде подарен голям телевизор, който ще могат да ползват всички! По случай настъпващите празници ще бъдат купени и плодове.”

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *