Дерайлиралият влак в Пловдив – воден от локомотива от Хитрино

Дерайлиралият влак в Пловдив – воден от локомотива от Хитрино

Сподели с приятели!

Дерайлиралият влак в Пловдив е бил воден от локомотива на фирма “Булмаркет рейл карго“, който причини инцидента в шуменското село Хитрино. Сигналът е получен около 4.40 часа. Товарната композиция на фирма е превозвала 25 цистерни с пропан-бутан от Сърбия до гара Разпределителна в Пловдив. 

Цистерните от дерайлиралата композиция в района на гара Пловдив вече са изтеглени на достатъчно разстояние от района на гарата. Това съобщиха от пресцентъра на министерския съвет. Оказа се, че локомотивът на товарната композиция с пропан-бутан, който дерайлира на гара в Пловдив рано тази сутрин, е същият от инцидента в Хитрино.

Двата локомотива от композицията също са изправени и стабилизирани и предстои съвсем скоро да бъдат изтеглени на безопасно разстояние от гара Пловдив.

Това докладваха на министър-председателя Бойко Борисов областният управител на Пловдив Здравко Димитров и директорът на ОД на МВР-Пловдив старши комисар Атанас Илков.

Премиерът Борисов кацна директно в Пловдив на връщане след участието си в Мюнхенската конференция по сигурността, за да се запознае лично и на място със ситуацията около инцидента. Освен това областният управител Здравко Димитров информира премиера, че категорично няма изтичане на газ както по време на инцидента, така и след него.

Димитров е докладвал на министър-председателя от 7.30 ч. сутринта на всеки кръгъл час за действията на всички държавни институции, които са работили на мястото на аварията.

Премиерът Борисов беше информиран още, че разследването на случая е поето от следователите от Националната следствена служба и се извършват всички необходими процесуално-следствени действия.

Снимката е илюстративна!

Снимка: Pixabay

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *