Доблестна постъпка: Тийнейджъри намериха и върнаха портфейл с пари и документи

Доблестна постъпка: Тийнейджъри намериха и върнаха портфейл с пари и документи

Случката станала малко преди 14 часа днес. 13-годишният Румен Ангелов и 15-годишният Стефан Младенов се срещнали пред магазина в село Троица. Стефан почти настъпил черен мъжки портфейл, който бил на земята.

Момчетата  го вдигнали и го разгледали. Видели, че в него има лични документи, дебитна безконтактна карта на мъж от Шумен и сумата от 135 лева.  Качили се на междуградския автобус, платили билети с личните си средства и дошли в полицейското управление в Шумен, за да го предадат.  Дежурни полицаи се свързали веднага със собственика на портфейла.

28-годишният мъж  казал, че не е разбрал как и къде го е загубил. Помолил да бъдат предадени по 30 лева на децата като награда.  Доволен съм както от постъпката си, така и от наградата, коментира Стефан, който е ученик в ПГ по архитектура и геодезия в Шумен. Доплува, че няма значение кое колко са ценни вещите в портфейла ,  а е важна  постъпката. Пред инспектор Светослав Иванов от Детска педагогическа стая към РУ- Шумен  13-годишния Румен каза, че не е очаквал да получи награда от собственика, но е радостен, че е успял да помогне.  Момчетата споделиха, че нито за момент не са си помислили да запазят парите за себе си. Радостни  след получената награда  обясниха, че ще отидат да направят няколко обиколки на картинг –пистата в Шумен, след което ще се приберат и ще разкажат на родителите си за случката.  Знаем, че ще ни похвалят и ще се гордеят с нас, казаха момчетата при тръгване от полицейското управление.