Доброволци в действие

Сподели с приятели!

За втора година Общински младежки съвет Шумен организира младежката академия за доброволчество и писане на младежки проекти -„Доброволци в действие“. Обучението се проведе между 15-17 март в хижа „Младост“ в Търговище.

Бяха селектирани 30 младежи между 15-29г., като главната цел на обучението бе да запознае участниците със същността и видовете младежко доброволчество и методите за писане на проекти по програма „Младежки дейности“към Община Шумен.

Основен обучител на академията бе Мая Донева – един от най-опитните и ценени лектори в Европа в сферата на доброволчеството и социалните дейности. Тя проведе обучения на тема „Човешки и младежки права“ и „Младежка активност“.

Като втори обучител участие взе Здравко Василев, председател на Велоклуб „Устрем“. Един от най-активните ръководители на доброволци с дългогодишен опит в писането на проекти и организирането на събития.

Участниците в академията имаха възможност да придобият практически умения за писане на проекти чрез работилниците, които бяха заложени в програмата. В резултат на това младежите сформираха идеи за свои собствени инициативи, които бяха разписани и предстоят да бъдат подадени за финансиране по програма „Младежки дейности“.

Академия „Доброволци в действие“ бе осъществена с финансовата подкрепа на Община Шумен.

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template