Добромир Драев: Искаме незабавно да бъде обявено бедствено положение!

Добромир Драев: Искаме незабавно да бъде обявено бедствено положение!

Сподели с приятели!

Незабавно да бъде обявено бедствено положение, за това настоя кандидатът за кмет Добромир Драев по време на извънредна пресконференция във връзка с прекъснатото водоснабдяване в града, което продължава вече 24 часа.

Кандидатът за общински съветник Даниела Русева посочи и правните основания за искането.

„Според член 38 от Закона за водите, водоснабдяването може да бъде спряно до 8 часа при аварии, когато става дума за канализации и до 12 часа при аварии, когато се отнася за довеждащ водопровод. В момента сме в ситуация, при която вече 24 часа няма водоподаване, тоест, този срок отдавна е преминал”, обясни Русева.

Добромир Драев бе категоричен, че областният управител на Шумен незабавно трябва да уведоми държавата за случващото се и да поиска помощ в изключително кратки срокове. Той настоя Асоциацията по ВиК моментално да влезе в ролята си и да започне да следи инвестициите на ВиК.

„Трябва да пристигнат експерти, които наистина са наясно какво трябва да се направи, за да бъде отремонтирана тази авария. Средствата, които многократно бяха заделени, махани, анулирани, да бъдат моментално предоставени за ремонт на довеждащия водопровод. Също така, настояваме резервните водоизточници да бъдат възстановени. По закон, всеки град трябва да има такива, а в Шумен те не работят в продължение на 20 години”, посочи Драев.

Той заяви, че дори и ВиК да успее да овладее аварията, следващата подобна ще бъде още по-тежка.

„Колко време ще издържат шуменци преди да направят революция и да пометат всичко?”, попита риторично Добромир Драев.

Той поиска Прокуратурата да потърси отговорност за състоянието на водопреносната мрежа, както и бързи мерки за решение на Министерски съвет, с което да бъдат отпуснати 10 милиона лева за възстановяване на резервните водоизточници.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *