Достойният пример: Кмет превръща руини в болница

Сподели с приятели!

Една смела мечта започна да се превръща в реалност – така описват строежа на болницата във Върбица, който вече е на стартова позиция. Сградата, която се е рушила в продължение на 40 години вече е превърната в строителен обект, който ще се превърне в така мечтаната болница за жителите на общината. Тя ще разполага с 10 стационарни места за тежко болни и възрастни хора.

Снимки: Община Върбица

Лекари- специалисти, различни болнични кабинети, оборудвани с най-съвременната техника и апаратура, както и  малка операционна зала, в която да се извършват по-леките хирургични интервенции.


“…Вероятно, този жребий на мен се е паднал! Аз и не съм имал други очаквания, защото съм се родил, и живея в тази община, защото разрухата ни заобикаляше отвсякъде! Когато поех кметския пост преди седем години, имайки предвид финансовия колапс на общината, не можех и да мечтая за сбъдване на идеите, които вече имах в мисълта си, но това беше за кратко! Въпреки лошото наследство което заварих, въпреки трудните времена за цялата държава, аз не загубих интерес към идеите си, а напротив! Моите мечти и идеи, бяха свързани с добруването на хората които ми гласуваха доверие, на техните деца, които са нашето бъдеще, на нашия град и община, които заслужават една по- хубава съдба, и едно по-достойно място в историята на българските градове и общини!”, посочва Мердин Байрям в изявление през социалните мрежи.

А жителите на Върбица са повече от щастливи, тъй като вече няма да им се налага да пътуват до други градове, за да се лекуват.

Shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template