Дългият път на Ники към оздравяването е с крачка напред

Дългият път на Ники към оздравяването е с крачка напред

Сподели с приятели!

Започна лечението на шуменецът Николай Чолаков, който пострада при тежка катастрофа. На връх Бъдни вечер Ники беше настанен в турската клиника „Медикъл парк”.

На този етап се лекуват декубиталните му рани, защото се повлияват трудно и ще отнеме по-дълъг период на овладяване. Оказа се, че декубиталните рани на главата и на кръста са изключително дълбоки и възпалени, а това допълнително усложнява общото му състояние. Това удължава времето на престой в реанимация, което забавя очакващите го оперативни интервенции, съобщи майка му Невена Василева.

Паралелно с това се работи за подобряване на дишането му. Опитват се да рехабилитират белия дроб със специална апаратура, чрез която се прилага терапия всеки ден.
Травмата в гърдите е сериозна със счупени двустранно ребра и дихателната дейност е сериозно засеганата.
При стабилизиране на състоянието му ще бъде обсъдена операцията на гръбначния стълб.
Кръвната картина на Ники се подобрява, както и основните показатели.

От вчера са започнати процедури по физиотерапия – леки двигателни упражнения на ръце и долни крайници, с цел захранване мускулатурата му и избягване на атрофия, тъй като до момента такава не е правена.

След превода от 19 100 лева към турската клиника, по сметката на ники са останали 31 459 лева, които ще бъдат използвани за бъдещи интервенции.

shumenotblizo.com

One thought on “Дългият път на Ники към оздравяването е с крачка напред

  1. Изповядвам изцеление и живот върху тебе в името на Исус Христос.Бог да изпрати ангелите си за тебе да оперират чрез ръцете на хирурзите нека да стане чудо за Божията слава.Амин

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *