Занимания на платото

Занимания на платото

Сподели с приятели!

Започнаха летните занимания в центровете на ПП „Шуменско плато“. Днес експерти от Дирекцията на Парка и от Североизточното държавно предприятие проведоха урок по Горска педагогика с деца от занималня „Мечтатели“.

На 20 юни ще гостуват ученици от великопреславския квартал „Кирково“. Ще припомня, че на читалището там Дирекцията на Парка подари компютърна конфигурация. 

През месеците юни, юли и август за малчуганите могат да бъдат организирани посещения в обсерваторията, в летния информационен център, пешеходни преходи до забележителности на Шуменското плато, горско училище, творчески ателиета и прожектиране на образователни филми.

Заниманията могат да се провеждат както в летния център, който се намира на шуменското плато, така и в административната сграда в лесопарк „Кьошковете“. Децата научават повече за биоразнообразието на природния парк, как трябва да се подготвят за разходка в гората, как да не допускат пожари и как да реагират ако забележат запалване на гората.

Заниманията се провеждат при предварителна заявка и с организирани групи. Телефонът за записване е 054/ 800 756 в Дирекцията на ПП „Шуменско плато“.

shumentoblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *