Започват  мащабни ремонти на улиците в Шумен

Започват мащабни ремонти на улиците в Шумен

Сподели с приятели!

От днес, 11 юни, започват строително-ремонтните дейности по уличната мрежа в Шумен.

В момента се работи по ул. „Цар Освободител“, в участъка от ул. „Климент Охридски“ до ул. „Панайот Волов“, където ще се извърши цялостно машинно преасфалтиране.

От общинската администрация напомнят, че там е въведен временен режим със спиране на движението.
Веднага след приключване на работата в този участък, в края на седмицата, строителните дейности ще продължат по бул. „Ришки проход“, в участъка от ул. „Съединение“ до бул. „Мадара“.

Ще бъде цялостно преасфалтирана и пътната връзка между бул. „Ришки проход“ и бул. „Мадара“ (кръстовището пред Лифтком). Строителството на трите обекта е на обща стойност 175 000 лева и ще се извършва от фирмата „Барс“ АД, която спечели обявената обществена поръчка за тези три позиции.

За изпълнител на строителните дейности по следващата позиция в тази обществена поръчка – ремонт по ул. „Съединение“, в участъка от ул. „Александър Стамболийски“ до ул. „Мизия“ на стойност 34 000 лева, е избрана фирмата „Пътища“ АД.

Общата сума за цялата обществена поръчка е 209 000 лева без ДДС.
Гражданите ще бъдат своевременно информирани за адресите, където по предварително изготвен график на следващ етап ще продължат строително-ремонтните работи по улиците в Шумен и ще се въвежда временна организация на движението.

В програмата за обновяване на уличната мрежа на територията на общината от миналата година е предвидено цялостно преасфалтиране на по-големи пътни участъци.

Кърпежите на дупки се извършват от общинското предприятие „Строителство и благоустройство“, което има заложени 300 000 лева в бюджета си за цялата година за тази дейност.

В момента текат и останалите процедури за текущ ремонт на уличната мрежа на територията на община Шумен и на улиците, които ще влязат в разширението на синята зона в града.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *