Засилени проверки в Шуменско

oznor
Сподели с приятели!

Областният управител проф. Стефан Желев е в непрекъсната връзка в институциите, осъществяващи контролна дейност на територията на област Шумен  

В периода от 16 март до 19 март здравните инспектори от РЗИ-Шумен са извършили общо 145 проверки във връзка с епидемичната обстановка, свързана с разпространението на COVID-19.

Проверени са 62 обекта с обществено предназначение по Закона за здравето, каквито са фитнес центрове, игрални зали, фризьорски, козметични салони и други. Проверките в обекти за търговия с храни са 29, проверени за спазване на мерките са и 22 закрити обществени места-административни сгради, застрахователни офиси, банки и други обекти за услуги на населението. Извършени са били и 17 проверки на открити обществени места за спазване на разпоредбите за недопускане струпване на хора. 

При всички проверки не са констатирани нарушения на въведените противоепидемични мерки, съобщават от РЗИ.

Контролните органи в област Шумен извършват проверки в търговските обекти и аптеките за недопускане спекулативно увеличаване на цените на предлаганите стоки.

По информация на Комисията за защита на потребителите на 18-19 март инспекторите, съвместно с други контролни органи са проверили 5 търговски обекта в град Шумен. При проверките е констатирано едно нарушение, засягащо правата на потребителите на предварителна информация за цените на стоките. 

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template