За животните с любов:  Приютът във Велики Преслав има нужда от помощ

За животните с любов: Приютът във Велики Преслав има нужда от помощ

Сподели с приятели!

Кампания за набиране на средства за бездомните животни в приюта във Велики Преслав успя да събере над  1 000 лева само няколко дни след старта си.

Идеята за нея е на Луиз Съливан и Марион Фишър, които са се наели с нелеката задача да помагат на бездомничетата и техния гледач Иванка Димова.

Иванка се грижи ежедневно за животните. Тя работи без почивен ден, без отпуск или болничен, тъй като за грижата няма почивка. Въпреки това, неуморните грижи не й тежат – напротив. В продължение на 8 години Иванка всеки ден обгрижва четириногите, защото за тях тя е единственият стопанин.

Въпреки годишната помощ от 10 000 лева, която община Велики Преслав отпуска за приюта, те не успяват напълно да покрият наема, храната, кастрацията, лечението и всички други грижи. Благодарение на съдействие от страна на приюта в Шумен и немския спонсор – „Bernd-Stephan-Tierschutz-Stiftung“ са поети част от кастрациите.

Издръжката на кучетата варира в зависимост от възможностите. За пълноценно хранене, всяко от тях има нужда от  минимум 0.600 грама храна през зимата, което прави около 72 килограма дневно. Това прави месечната издръжка за храна около 2 200 лева на месец. Невинаги обаче средствата стигат за гранули. Тогава менюто на животните се състои от хляб.

Като лъч надежда се явяват добродетелите Луиз Съливан, която помага на приюта от две години и Люси Доксън, която също става съпричастна и поема организацията на кампании, базари, а освен това е и осиновител на две кученца.

Люси със своето осиновено кученце

„Помагам на приюта от около 18 месеца. Той има нужда от помощ всекидневно. Беше трудно заради езиковата бариера, но все пак намерихме начин да общуваме и помагаме заедно”, посочи пред  репортер на Шумен отблизо британката Луиз, която освен с финансова подкрепа, допринася и с търсене на осиновители за животните във Великобритания и подсигуряване на транспорт за тях.


Луиз Съливан

Акцията е насочена към събиране на средства за храна и лекарства, но успоредно с нея се събират и средства за Бобо – сляпо кученце с тумор, което има нужда от спешна операция.

В приюта живеят над 120 бездомни кучета и около 15 котки, които имат нужда от грижи и храна ежедневно. Можете да им помогнете като станете съпричастни със съдбата им.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *