За празниците: Засилено полицейско присъствие

За празниците: Засилено полицейско присъствие

Сподели с приятели!

ОДМВР- Шумен предприема редица мероприятия за спокойствието на гражданите и опазване на обществения ред преди и по време на предстоящите празници.

Многобройните богослужения и празнични инициативи ще бъдат охранявани от полицейски служители. Проведени са срещи с отговорниците на храмовете на територията на ОДМВР- Шумен. Поставен е акцент за повишаване на бдителността. Полицейски служители са извършили охранителни проверки на състоянието и физическата защита на православните храмове, които се намират на територията на РУ- Шумен, РУ- Нови пазар, РУ- Велики Преслав и РУ- Каолиново. Създадена е организация за засилено полицейско присъствие от патрули в районите на храмовете в областта в тъмната част на денонощието за предотвратяване на евентуални противоправни действия. Изготвен е график с дежурства на полицейски служители, които ще бъдат на разположение и ще реагират ако възникнат инциденти. 

Ще бъде засилен пътният контрол в областта. Очаква се натоварено и интензивно движение на 26 и 29 април. Препоръчваме на водачите на да се движат с повишено внимание и съобразена с пътните условия скорост. По основните пътни направления в областта ще се проведат специализирани полицейски операции за  недопускане на тежки пътни инциденти. Особено ще се акцентира за установяване на груби нарушения  – управление на след употреба на алкохол, неправоспособни водачи.

Специалистите по пожарна безопасност напомнят, че при посещение в църковните храмове трябва да бъдете внимателни при боравенето със свещи. Запалените свещи, носени по време на църковните церемонии създават сериозни предпоставки за възникване на пожари. Внимателни трябва да бъдете и с паленето на свещи в домовете си. Не ги оставяйте да горят без надзор, дори ако сте в другата стая. Пламъкът лесно се прехвърля от един предмет на друг. При инцидент незабавно потърсете помощта на огнеборците, като сигнализирате по най-бързия начин на тел. 112!

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *