Здраве на открито: Тренировки по Пилатес за шуменци

Здраве на открито: Тренировки по Пилатес за шуменци

Сподели с приятели!

Регионална здравна инспекция (РЗИ) – Шумен организира първата открита тренировка Пилатес за ученици с цел запознаване и популяризиране и с други форми за повишаване на двигателната активност и настроение. Партньори за реализацията й са Общински здравен център гр. Шумен (ОЗЦ), доброволците от младежката организация към Български червен кръст гр. Шумен и водещ спортната инициатива Анелия Стаменова – квалифициран инструктор по пилатес.
В много случаи хората водят заседнал начин на живот. Това съчетано с неправилно хранене е предпоставка за наднормено тегло и множество заболявания като хипертония, диабет, атеросклероза, артрозни заболявания и др. Пилатес упражненията помагат в значителна степен да се повиши общата двигателна активност и да се укрепи и оформи цялото тяло.
Пилатес е метод упражнения кръстени на Джоузеф Х. Пилатес, който твърди: „Добрата физическа форма не може да се постигне с пожелания, нито може просто да се купи. Добрата физическа форма е първата предпоставка за щастие.”
Този вид гимнастика развива гъвкавостта на тялото, повишава мускулния тонус, контролира стреса, спомага за превенция от контузии и поддържа доброто настроение. За максимален ефект се препоръчват тренировки 2-3 пъти седмично.
Откритата за всички ученици тренировка пилатес ще се проведе на два етапа на 13.11.2018 г. (вторник) в Танцувалната зала на Младежки дом гр. Шумен, като за удобство на учениците и с оглед заетостта им към учебният процес е с начален час 10,00 ч. и 15,00 ч. Продължителността на всеки един етап е един астрономичен час.
Организаторите се надяват, че с тази съвместна проява много от подрастващите ще обърнат внимание на възможностите за предпазване от множеството рискови за здравето фактори, свързани с липсата на движение.
Спортната инициатива е безплатна и за участниците са осигурени постелки и бутилирана вода.
shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *