Зов за помощ: Гого от Шумен се бори за живота си след зверска катастрофа

Сподели с приятели!

17-годишният Георги Герчев от Шумен има нужда от средства, за да продължи живота си пълноценно.

На 26 януари тази година, Гого, както го наричат близки и познати, излиза със свой приятел с автомобил. По информация на ОД на МВР – Варна, по пътя между селата Жълъд и Арховна, превозното средство се блъска в дърво, след което автомобилът пада в пропаст. Вследствие на зверския удар, 17-годишният Гого е приет в Спешното отделение в Шумен с черепно-мозъчна травма, с гърч и в безсъзнание, веднага е интубиран и е поставен на изкуствено дишане. Близо два месеца Гого е в медикаментозна кома.

Преди десетина дни лекарите са съобщили на майка му, че няма добри признаци и да се подготвя за най-лошото. Като по чудо обаче, преди близо седмица, Гого си отваря очите и започва да следи хората с поглед, след това е започнал и да диша самостоятелно. Именно това, дава възможност той да бъде транспортиран в друга болница.

В момента Гого се нуждае от сериозна рехабилитация и специална терапия за черепно-мозъчната травма, тъй като горните и долните крайници са изкривени.

Майката на Гого, Силвия Христова, разказа пред екип на Шумен Отблизо, че след като се събудил, веднага се свързала с болници в Турция и Германия, но сумите, които са й обявили са непосилни за семейството. За да започнат първите процедури и преместването на Гого в клиника са необходими стартово 20 хиляди лева.

В момента се чака одобрение за поставяне на няколко дарителски кутии в града, мястото на които ще бъде обявено по-късно. Междувременно всеки който има възможност може да се свърже с неговото семейство на номер: 0896633979 – Силвия Христова.


Shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template