Изложба даде началото на майските празници в община Никола Козлево

Изложба даде началото на майските празници в община Никола Козлево

Сподели с приятели!

Изложба даде началото на майските празници в община Никола Козлево. Картините на художничката Мими Димова, под мотото „Стъпки”, украсяват една от залите на обновеното Народно читалище „Пробуда”. На откриването на картинната експозиция секретарят на Народно читалище „Пробуда” Иванка Семерджиева подчерта, че майските празници в община Никола Козлево, са в унисон с красивата природа, а тази година в афиша присъстват спектакли, концерти и други събития.

Авторката на изложбата благодари на общинското ръководство и на ръководството на читалището за възможността да представи своята втора самостоятелна изложба в рамките на майските празници в Община Никола Козлево. „Акварелът като цвят и багри носи настроение, но е и спасение”, каза още художничката, в чиито картини се открояват типично български мотиви. „Общинското ръководство ще продължи да се грижи за развитието на читалищното дело. След направения основен ремонт сградата на читалището ще бъде сцена за изяви на местните състави, както и за провеждането на различни събития”, каза на откриването на изложбата заместник-кметът на община Никола Козлево Иван Иванов.

Най-малките ученици от Средно училище „Цанко Церковски” разгледаха с интерес красивите натюрморти, портрети и пейзажи, а музикален поздрав към всички отправиха талантливите самодейци от читалището.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *