Нова измама за точене на лични данни заля имейлите на клиенти на банки

Нова измама за точене на лични данни заля имейлите на клиенти на банки

Сподели с приятели!

Поредният опит за фишинг измама заля мейлите на потребители на различни банки в България. За това информират от клиентския център на банка ДСК.

„Клиенти на Банка ДСК са получили по имейл съобщение от името на Банка ДСК, в което се изисква актуализация на клиентския профил в ДСК Директ. Съобщението Ви приканва да последвате линка и да въведете данните си за вход в ДСК Директ, както и чувствителни данни като имена, номер на карта, валидност на карта и CVV код.
В случай че сте получили такова съобщение, молим Ви незабавно да го изтриете, без да следвате линка и без да въвеждате никакви данни. Ако сте въвели информация, променете своевременно потребителските си идентификатори за достъп до ДСК Директ от друг компютър и се свържете с Call Center на Банка ДСК на телефон 0700 10 375, кратък номер *2375 (*BDSK), на имейл call_center@dskbank.bg или чрез формите за обратна връзка на страницата на Банката или ДСК Директ.”, посочват от банката на официалния си сайт.

От там припомнят, че Банка ДСК или друга финансова институция при никакви случаи няма да поиска от Вас да предоставите данни за пароли, ПИН или CVC/CCV код на карта, както и други данни, свързани с достъпите ви за електронно или мобилно банкиране.
Ето как изглеждат и измамните имейли:

“Уважаеми г-н/ жо, като мярка за сигурност картата ви е блокирана на сайтове, обозначени с Verified by Visa / MasterSecure.Увеличете сигурността на кредитната си карта. С потвърждаването в две стъпки защитавате кредитната си карта с парола и телефона си.За да активирате тази опция и да я деблокирате, кликнете тук.“ Следва „забележка“, че ако това не е завършено, „ще бъдем принудени да спрем картата ви за неопределено време, защото може да бъде използвана за измама“.

 

Целта на хакерите е да присвоят лични данни, от които да се възползват с цел измама.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *