Какво ще се случи с цената на водата?

Какво ще се случи с цената на водата?

Сподели с приятели!

Цената на водата да остане без промяна, такава възможност посочват от „Водоснабдяване и Канализация – Шумен” в становище, разпратено до медиите в града. Вариантът би бил възможен, ако Асоциацията по ВиК гласува подобно решение. Ето и пълният текст на становището:

„Водоснабдяване и канализация – Шумен“ ООД е Дружество, което по силата на нормативната уредба е собственост на държавата в лицето на Министерство на регионалното развитие и благоустройството (МРРБ) като принципали 10-те общини на територията на област Шумен, които са съдружници информират Управляващия орган на Дружеството – Общо събрание. Същевременно те са и собственици на активите.
По силата на тези обстоятелства ВиК операторът изпълнява решенията взети от Общото събрание на Дружеството.
Областният управител Стефан Желев, който е най-висшия териториален орган на държавната власт се обяви против решението на Комисията за енергийно и водно регулиране от 28.12.2018 г., която е независим специализиран ДЪРЖАВЕН орган.Заедно с това беше оповестено, че вторият по големина съсобственик във „Водоснабдяване и канализация – Шумен“, а именно община Шумен, в лицето на кмета Любомир Христов също е против това решение на Комисията.
Ако Управляващият орган на Дружеството – Общото събрание, отчете тези нови обстоятелства и вземе решение цената на предоставяните от ВиК – Шуменуслуги да бъдат намалени, всеки един управител ще изпълни взетото решение, но подобно решение не може да бъде взето еднолично, най-малкото от управител в оставка.

shumenotblizo.com