Кампания “Кварталният полицай”

Кампания “Кварталният полицай”

Сподели с приятели!

През 2018 година служителите на Териториална полиция към РУ- Шумен са работили по 13 941 преписки и по 196 заявителски материали. Участвали са в разкриването на 226 престъпления. През годината са издирили 116 противозаконно отнети превозни средства и вещи, обявени за издирване или които са били предмет на престъпна дейност. В приемно време съдействие от тях са потърсили 1187 граждани. Това съобщиха от ОД на МВР Шумен.

До края на месец март ще се проведат срещите на полицейските и младши полицейските инспектори с обществеността и органите на местно самоуправление и администрация. По време на тези срещи се изнасят отчети за работата на кварталните полицаи през годината.

Всеки полицейски и младши полицейски инспектор обслужва определен район, в който влизат всички учебни, питейни и увеселителни заведения, финансови институции, пощенски клонове, производствени предприятия, търговски обекти, земеделски производители. Води на отчет ловци, самотноживущи, хора с психични разстройства, наркозависими .

Основна задача е да не допуска настъпване на престъпления, като предотвратява противообществени прояви, които сами по себе си са основа за извършване на бъдещи тежки престъпления. Навременната превенция с малолетни и непълнолетни деца, които са в рискова среда, в среда, в която се употребява алкохол , наркотични вещества, ниска култура на общуване и липсата на семейни грижи води до склонност към извършване на престъпления.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *