КАТ засилва контрола по пътищата

КАТ засилва контрола по пътищата

Сподели с приятели!

От днес до края на седмицата на територията на област Шумен започват засилени проверки по пътищата. Специализираната полицейска операция е във връзка с увеличаването на тежките пътнотранспортни произшествия в страната и загиналите 15 души при катастрофи от 14 до 17 юни. 

Вниманието на пътните полицаи ще бъде насочено към контрол над скоростните режими по АМ „Хемус“, главни пътища в областта, в населени места. Ще се проверява дали водачите са правоспособни, използват ли обезопасителни системи, колани и каски, ще бъдат проверявани дали шофират след употреба на алкохол или упойващи вещества.

Стриктен ще бъде контролът за неправилно изпреварване, отнемане предимство на пешеходци, спазване на хоризонтална и вертикална маркировка. Ще се следи за движение в аварийната лента и няма да се допускат водачите, които се  движат насрещно на АМ“ Хемус“. 

По време на последните масови проверки по пътищата в региона са проверени 881 водачи. Петима от тях са шофирали след употреба на алкохол. 13 водачи са били без задължителна застраховка „Гражданска отговорност“  . Само за седмица са отнети са 40 свидетелства за управление на моторно превозно средство след неплатени от водачите глоби. Връчени са 84 електронни фиша.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *