КулинарNO:Вирее ли любовта в кухнята или как ухае семейният уют

КулинарNO:Вирее ли любовта в кухнята или как ухае семейният уют

Много хора живеят с убеждението, че романтиката в любовта излиза през задната врата, щом през парадния вход влезе рутината на семейните задължения.

Често това се случва и причина за пагубната развръзка има

Когато един от двамата във връзката се раздава повече от другия (това почти винаги е сигурно), то в него остава усещането за неудовлетвореност, усещане за дисбаланс и емоционална умора. Това е подводният камък в морето на семейната топлина.

Как обаче да го преплуваме?

Отговорът се крие в промяна на порочния кръг на ежедневието. Ако вечно вие вършите домакинската работа, просто заявете на своята половинка, че имате нужда от малко помощ, толкова е просто. Дали ще го помолите да измие чиниите или просто да вдигне чорапите от пода – просто го направете. Нека бъде ясно, че поставяте границите на равнопоставеността. Това е само един от милионите примери за простичка комуникация. В нея се крие разковничето за добрата връзка.

Колкото по-често комуникирате със своята половинка за малките неща, които ви напрягат, то този начин на комуникация ще се превърне в навик и ще ви помогне, когато трябва да говорите за наистина важните неща.

И ето, че стигаме до добрата емоционална връзка.

Именно тя съхранява добрите отношения, тогава когато пеперудите в стомаха са отдавна отлетели. Когато двама души са емоционално обвързани, те определено знаят как да накарат другия да се чувства добре, а всички ние търсим именно това – емоционален уют в кухнята на брака.

Кои „подправки” убиват горчивия вкус на рутината?

Случвало ли ви се е да се почувствате силно раздразнени от незначителни реплики на съпружеското тяло? Спокойно! Случва се на всички и това няма общо с ПМС или ретроградния Меркурий. Когато едно действие или реплика се превърнат в ежедневен цикъл, то те са способни да започнат да ни изкарват извън релси, дори да звучат съвсем безобидно. Опитайте да преструктурирате начина, по който се изразявате. Промяната започва от нас. Ако сами започнем да променяме своя изказ, то задължително ще се отрази на комуникацията с обичния.

Дребничките промени в ежедневния график също действат ободряващо. Ще се изненадате как простички неща вършат чудеса. Пиете ли кафето си всяка сутрин в 7? Станете половин час по рано и го направете с любимия. Така ще имате разнообразие в графика, а и повече прекарано време заедно, в което можете да планирате вечерта заедно.

Автор: Веска Йотова

shumenotblizo.com