Курсове за безработни

Курсове за безработни

Сподели с приятели!


Бюрото по труда в град Шумен започва прием на заявления на безработни лица за включване в обучения за придобиване на професионална квалификация и ключови компетентности по Проект „Трудова активност”.

Безработните лица, които искат да се обучат и да си намерят работа, могат да подадат заявления в бюрото по труда за обучение по професии:

  • Професия „Продавач-консултант”, Специалност „Продавач-консултант” – общо 20 лица;
  • Професия „Финансист”, Специалност „Застраховане и осигурително дело” – общо 20 лица.

Участниците ще преминат и обучение за придобиване на ключови компетентности по КК6 „Обществени и граждански компетентности” и КК7 „Инициативност и предприемачество”.

Кандидатите трябва да са регистрирани в бюрото по труда лица, попадащи в една от  следните групи:

  • Продължително безработни лица;
  • Безработни лица без професионална квалификация;
  • Безработни младежи до 29г.;
  • Безработни лица над 50-годишна възраст;
  • Неактивни лица, желаещи да работят, в т.ч. обезкуражени лица.

Курсовете ще се проведат в периода м.април – м.юни 2019 г., като първата група ще стартира от м.април 2019 г. По време на обучението на курсистите ще бъде изплащана стипендия в размер на 8 лв. за всеки присъствен ден, както и транспортни разходи в размер на 15 лв. за тези, които живеят в населено място извън град Шумен.

Обученията са финансирани със средства от Държавния бюджет по проект „Трудова активност”, реализиран от Агенцията по заетостта в партньорство с Българска стопанска камара. В рамките на проекта на минимум 45,8% от обучените лица ще бъде предложена работа по придобитата професия.

Необходимо е безработните да представят копие на документ за завършен клас или степен на образование. Срокът за подаване на заявления за обучение е до 22.03.2019 г.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *