МВР търси спасители и пожарникари в цялата страна

Сподели с приятели!

Министърът на вътрешните работи обяви 79 свободни места в дирекциите „Пожарна безопасност и защита на населението” в 19 областни града в страната.

В Шумен ще се проведе конкурс за 4 вакантни длъжности като срокът за подаване на документи е 25 юли. Кандидатите трябва да са физически и психически здрави, да имат само българско гражданство, да не са осъждани за умишлено престъпление, независимо от реабилитацията и да не са обвиняеми.

Допълнително изискване е да не са по-възрастни от 40 години, да имат средно образование и шофьорски книжки. Всички кандидат-огнеборци ще преминат тестове за физическа издръжливост, за интелигентност и психодиагностично интервю. Повече подробности са публикувани на сайта на МВР.

За кандидат-огнеборците е важно да не забравят, че борбата с огнената стихия е сложен процес и пожарникарите, повече от всички други служители на реда и гражданската безопасност, трябва да имат редица качества и умения, както и характер, за да могат пълноценно да упражняват професията си.

Миналата година вакантните длъжности за огнеборци в Шумен бяха 8, а интересът голям. Тогава в надпреварата се включиха 44 души.

shumenotblizo.com

Може да харесате още...

Education Template