“Мемориал Валерий Великов”: Лекарска забрана спира от участие Христо Манолов

“Мемориал Валерий Великов”: Лекарска забрана спира от участие Христо Манолов

Сподели с приятели!

Лекарска забрана спира от участие победителя от последните две издания на “Мемориал Валерий Великов” – Христо Манолов. Това съобщи за Шумен Отблизо състезателят. Така участниците от Шумен и областта остават– Огнян Христов, Тихомир Тенев, Добромир Дочев, Иво Дечков, Красимир Кръстев, Добрин Борисов, Мартин Сурилов и Христо Атанасов.

По време на миналогодишното издание, Манолов записа най-доброто време в състезанието на първия манш и подобри рекорда.

85 пилоти са подали заявки за участие в 20-тото издание на автомобилното състезание по планинско изкачване „Мемориал Валерий Великов“, което ще се проведе тази събота и неделя, 6 и 7 април. Това е нов рекорд за надпреварата, след като през миналата година бяха подадени 77 заявки.

Надпреварата е първи кръг от Националния шампионат по планинско изкачване. Официалното откриване  е в събота пред паметника на Валерий Великов от 12.25 часа, а от 13.30 часа започват тренировките в три манша. В неделя от 09.30 часа ще бъде даден стартът на подгряващия манш “WARM UP”. В 11.00 ч. стартира и състезанието, което ще протече в три манша. Началото е пред входа на парка „Кьошковете“ през местността „Хижата“, а финалът – след вила „Пазачница“, в посока към паметника „Създатели на българската държава“. За състезателите в различните категории са предвидени 55 купи, които са изработени от стари автомобилни части.

И тази година феновете на автомобилния спорт ще могат да наблюдават състезанието след закупуване на входен билет на цена от 5 лв., който важи за двата дни на надпреварата. В събота и неделя за улеснение на гражданите фирмата „Шумен пътнически автотранспорт“ ООД е осигурила автобус за зрители по трасето от старта до финала преди първия манш и между първия и втория манш.

Снимка: Фейсбук

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *