Младежи развиват дигаталните си компетенции

Сподели с приятели!

„Демократично Сдружение Искам да знам“ представи поредния си проект, насочен към младите хора. „Основната му цел е да активизира младите хора  от малките населени места към гражданско  образование, чрез което да усвоят  знания и да развият умения за използване на дигиталните технологии за бъдещата професионална и личностна реализация“, каза ръководителят на проекта „Младежи развиват умения и  нови компетенции“ Здравка Русева.

Екипът на проекта е разработил електронна анкетна карта, чрез която ще бъдат проучени потребностите  и интересите на младите хора от малките населени места, с акцент върху нуждите и нагласите им да използват  дигитални инструменти. „Проучвайки техните потребности, какво им е необходимо за бъдещата професионала реализация, ние искаме да направим най-полезни и ефективни видеоуроците. Те ще им помогнат да развият дигиталните си умения и да намерят по-добра професионална реализация“, обясни експерт-анализаторът Галина Минчева. Минчева допълни, че видеоуроците може да станат част от учебния предмет  „Гражданско образование“. Уроците ще бъдат разработени от доц. д-р Галина Момчева, експерт-методист в изработването на образователни видеоуроци за дигитални умения и личностни компетентности.

В проучването ще участват младежи над 15 години от средните училища в Смядово, Хитрино и Нови пазар.

Срокът за изпълнение на дейностите по проекта е от 15 май до 15 октомври. Дейностите по проекта се финансират от Министерството на младежта и спорта чрез  Националната  програма за младежта 2016-2020 и подпрограма „Национални младежки инициативи и кампании“.

Може да харесате още...

Education Template