Над 370 полицаи поеха охраната на секциите за изборите

Над 370 полицаи поеха охраната на секциите за изборите

Към 19:45 часа на 25.05.2019г. е поета охраната на СИК на територията на област Шумен. Секциите ще бъдат предадени утре сутринта преди началото на изборния ден на секционните комисии. Полицейските служители ще извършват охрана извън секциите. Ще вземат отношение при поискване от председателя на секционната комисия при констатиране на нередности и нарушения на обществения ред и в помещенията за гласуване.

Над 370 служители са включени в охраната на помещенията на СИК, охраната на изборните материали, на обществения ред и сигурността преди и по време на изборния ден.

До момента от ОДМВР- Шумен са издадени 14 удостоверения на български граждани, с които могат да упражнят правото си на вот в изборния ден. Удостоверенията се издават при изгубен, откраднат, повреден или унищожен документ за самоличност. На телефон 02 /982 22 32 и на e-mail izbor@mvr.bg се приемат сигнали от граждани, свързани с нарушения на изборния процес при подготовката и произвеждането на изборите за членове на Европейския парламент от Република България. Съобщенията трябва да са съотносими към дейността на МВР – свързани с нарушения, които могат да възпрепятстват нормалното протичане на изборния процес.

shumenotblizo.com