Нека заедно спрем насилието в училище! Благотворителен концерт събра близо половин милион

Нека заедно спрем насилието в училище! Благотворителен концерт събра близо половин милион

Сподели с приятели!

Благотворителен концерт под наслов “Заедно против насилието в училище” събра сумата от 400 хиляди лева. Концертът е организиран съвместно от UNICEF и NOVA и се проведе в София. В него участие взеха едни от най-известните групи, певци и актьори. Със събраните средства ще се финансира 3- годишната програма за превенция на насилието в училище.

Всички сме ставали на свидетели на насилие, било то на улицата, в къщи или в училище. Учебните заведения са място където НАШИТЕ деца трябва да са спокойни, да са сигурни, защитени и най-вече това е мястото къде трябва да научават нови неща.

Всеки един от нас е бил свидетел на насилие в училище, било то като наблюдател, потърпевш или нападател. Виждали сме деца свити на кълбо в ъгъла, виждали сме как плачат, но сме виждали и как нападателите им се радват и забавляват от това.

Причините за агресията в училище са много, като например разделението богат-беден, слаб-пълен, хубав-грозен и още редица безумни определения. Време е да обясним на НАШИТЕ деца, че всички сме равни и никой не е повече от другия, и че за всичко си има причина. Още повече, че училището е мястото, където всички деца са РАВНИ! Време е да сме добри, разбиращи и отговорни както за нашето щастие, така и за щастието на другия.

Време е агресията да спре и това може да стане само ако сме заедно, единни и обединени в тази насока. Време е да започнем да се поставяме често на мястото на отсрещния човек. Време е да се замислим над чувствата на другия. Време е да спрем да се разделяме и да се нагрубяваме. Всеки има право на мнение, право на пълноценен живот и спокойствие. Никой НЯМА право да удря, да убижда и да унижава другия.

За жалост в последно време статистиката за насилието в училище е стряскаща. Тези деца са НАШЕТО бъдеще. ЗАЕДНО можем да я спрем, стига да искаме…

Снимка: pixabay

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *