Ние пишем, вие коментирате: Топ 5 на най-честите коментари в шуменски групи

Ние пишем, вие коментирате: Топ 5 на най-честите коментари в шуменски групи

Сподели с приятели!

За никого не е изненада, че шуменецът е всестранно развита личност. Той разбира от политика, дълбоко в себе си е филолог, има познания в областта на спорта, културата, правната система, авиацията и … квантовата физика.

Той обича да изказва своето мнение, да убеждава в правотата му и ако всичко това не доведе до желано развитие на дискусията, да заключи с финална реплика „vsicki stanahte razbirachi”.

Шумен Отблизо направи широко проучване за най-често използваните коментари, които ви представяме в синтезирана класация ТОП 5.

  1. „Измекяри” – определението трайно се е настанило в речника на много коментатори. Обикновено се среща под публикации за тока, водата, заплатите, улиците, въздуха, миграцията на прелетните птици…
  2. „Неграмотници” – коментарът може да се срещне в различни разновидности и словосъчетания. Обикновено появата на този тип коментари е съпътствана от лекция по съвременен български език, картинка на буквар или категоричното заключение „тъпак”.
  3. „Къде е кметът”(общината, управата, полицията, отговорните, управляващите, папата и армията на седемте нации) – въпросът се използва риторично, с него се цели демонстрация на отсъствие, което е от изключителна важност в конкретния пост.
  4. „Мен (нас)  ‘ко ме интересува”- този коментар няма въпросителен характер, той има за цел да покаже абсолютно безразличие, което се е получило в следствие на пренаситеност от информация. Също така се използва и за начало на дискусия, която се развива в следната посока: „Заради такива като тебе сме на тоз хал”, „Всичката ни е такваз”, „Прост народ, слаба държава”, „ v chuzbina ne e taka”.
  5. “На такъв, само бой”, „Доживотна присъда”, „За тоя глоба от … (еди си колко хиляди)” – това е правораздавателен коментар. Обикновено се отнася за чуждо прегрешение, което очевидно не е наказано достатъчно жестоко. По презумпция следва тирада за „прегрешилия”, в която може да се забележи и коментар от позиция 4 – „ v chuzbina ne e taka”.

*Текстът е само и единствено с развлекателна цел, всеки който се разпознае в него е свободен да коментира, за да обогати колекцията и да я развие до ТОП 10.

Shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *