Нов облик за читалището в Никола Козлево

Нов облик за читалището в Никола Козлево

Сподели с приятели!
  • 14
    Shares

Ремонтът на читалището в Никола Козлево е към финала. Средствата в размер на 270 хиляди лева бяха отпуснати миналата година от Междуведомствената комисия по за възстановяване и подпомагане към Министерски съвет.

Строително-ремонтните дейности се изпълняват от общинската фирма „Екосистема – Никола Козлево”. Контролът на качеството е постоянен, увери кметът Ешреф Реджеб. „Строителната бригада на общинската фирма е добре организирана, всички установени пропуски се отстраняват навреме. Освен това са осигурени работни места за местните жители”, посочи кметът.

В момента се възстановява фасадата на читалищната сграда, където през годините снеговете и дъждовете са оставили. Подменени са близо 1000 квадратни метра покривна конструкция, монтирани са нови PVC врати и прозорци.

Читалищният салон, който през годините не е бил използван, заради рушащата се мазилка, вече е преобразен – стените са измазани и боядисани в приятни светли тонове. Подменена е и част от сцената. „Сега вече сме спокойни, след този ремонт. Залата ще се използва за различни събития”, каза при поредната инспекция кметът Ешреф Реджеб.

Ремонтът на читалище „Пробуда” в Никола Козлево ще приключи до Великден. За откриването, планирано за месец май, Общината и ръководството на културно-просветния дом подготвят специална програма.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *