Община Никола Козлево организира колоездачно състезание

Община Никола Козлево организира колоездачно състезание

Сподели с приятели!

Колоездачно състезание купа „Никола Козлево“ ще се проведе на 28 и 29 юни в община Никола Козлево. В състезанието, което е кръг от Черноморска колоездачна лига, ще вземат участие лицензирани състезатели от Варна, София, Пловдив, Бургас, Стара Загора, Казанлък, Троян, Несебър и др. Националното състезание се организира за първа година от община Никола Козлево, колоездачен клуб „Варна” и Черноморска колоездачна лига.

Категориите, в които участниците ще се състезават, са юноши старша възраст и мъже Елит.

Състезанието ще бъде открито в петък, 28 юни, от 14:30 ч. с официално представяне на отборите на пл. 23-ти септември в Никола Козлево. В първия ден от състезанието от 16 ч. ще бъде даден старт на дисциплината Индивидуално бягане по часовник по маршрута Никола Козлево – Хърсово – Никола Козлево. Общата дължина на трасето за юношите е 13 км, а мъжете ще изминат същата дистанция 2 пъти с обща дължина 26 км.

През втория ден на купа „Никола Козлево“, 29 юни, от 10 ч. участниците ще премерят сили в дисциплината Общ старт по маршрут със старт от с. Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – Пет могили – Каравелово – Красен дол – Мировци – Стоян Михайловски – Жилино – Църквица – Хърсово – Никола Козлево – финал в с. Вълнари. Съботното състезание е с обща дължина 86км и 1200м положителна денивелация. Мъжете и юношите ще стартират и карат заедно, но ще се класират отделно.

Награждаването на призьорите и закриване на състезанието ще се състои от 14 ч. в с. Вълнари.

shumenotblizo.com

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *